Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Közérdekű - Balatonszárszó képes leírás - Balatonszárszó.tlap.hu
részletek »

Közérdekű - Balatonszárszó - Balatonszárszó.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: balatonszarszo.tlap.hu » Közérdekű - Balatonszárszó
Keresés
Találatok száma - 34 db
3. Zenés Vers hete

3. Zenés Vers hete

2007-ben a balatonszárszói Zenés Vers Hete még újdonságnak számított. A 7 napig tartó művészetközpontú fesztivál kezdetben sikeres volt, így 2008-ban növelték a fesztivál időtartamát és a programok számát is. Nem tudni miért, de idén az eddigi legrövidebb Zenés Vers Hete Fesztiválra kerül sor augusztus 13. és 16. között. Annak ellenére, hogy a megzenésített versek kedvelői csak 4 napig élvezhetik a programokat a strandparkolóban felállított szabadtéri színpadon, nem lehet ok panaszra. Minden este 20 órától élő koncertet adnak a műfaj legkiválóbb képviselői. A koncerteket gyermek táncház, bohócparádé, gyermekműsorok és kézműves foglalkozások előzik meg, így a gyermekkel érkező családok is megtalálhatják a nekik megfelelő programot.

Állás, munka

Állás, munka

Például: Balatonszárszóra keresek nagy forgalmú büfébe pultos, konyhás lányokat a környékről márciustól hétvégékre. májustól minden nap! Fényképes Önéletrajzokat a megadott e-mail címre várok. 3 gyermekes család tapasztalt, leinformálható babysittert keres. Egyéb takarító és kisegítő (takarító, konyhai kisegítő) elvárt gyakorlati idő: nem szükséges Iskolai végzettség: általános iskola Elvárt szakképzettség: Nincs szakképzettsége Várható bruttó kereset (Ft / hó): 100 000 Kattintson a linkre a balatonszárszói állásokkal kapcsolatos információkért!

Apród állások

Apród állások

Hirdetések Balatonszárszón. Munka és álláshirdetések: alkalmi, irodai és fizikai munka - Balatonszárszó, ezekhez hasonó és ilyen munkák találhatóak meg a linkre kattintva megjelenő oldalon. Apród balatonszárszói állások mindenkinek!

ATM automata Balatonszárszón

ATM automata Balatonszárszón

Balatonszárszói ATM automatát keres? Ezen a lapon megtalálja. Kérjük kattintson a linkre, hogy megtalálja a balatonszárszói automatát, automatákat, ami a Kossuth utcában van. Nem kell sokáig keresgélnie, ha ismeri a Véndiófa éttermet.

Balatonszárszó

Balatonszárszó

Balatonszárszó múltjának megismerésében nagy jelentőséggel bír a 2001. év, amikor az M7 autópálya építésének kapcsán sor került a tervezett nyomvonal régészeti feltárására. Az ásatás során felszínre kerültek a török kori falu emlékei és a település XIII. sz.-ban épült és a XVIII. század végéig álló templomának alapfalai, illetve a templomban és annak közelében temetettek középkori mércével mérve gazdag sírjai, az un. Kiserdei dűlőben. Fórum - Balatonszárszó

Balatonszárszó a Wikipédián

Balatonszárszó a Wikipédián

A déli Balatonpart viszonylag csendes települése, melynek állandó lakosa 2130 fő. A középkorban egyházi birtok volt. Először Szent László király korában említették a veszprémi káptalan részére kiállított megerősítő levélben. A 18. században a Hunyadyak lettek a birtokosai. Egyetlen műemléke az 1810-ben épült református templom. Az irodalomhoz kötődő emléke a József Attila Emlékmúzeum. A költő e házban töltötte utolsó napjait.

Balatonszárszó adatai

Balatonszárszó adatai

Az itt felsoroltak röviden: Balatonszárszó területe, lakosok, lakások száma, Gps koordináták, Eov koordináták. Egy kattintással elérhető a szárszói időjárás, amit grafikonok tarkítanak. A térképes elérés sem hiányzik, ha gyorsan akar általánosan tájékozódni, nincs más dolga, mint kattintani az oldalra.

Balatonszárszó hivatolos honlapja

Balatonszárszó hivatolos honlapja

Balatonszárszó 2010-ben is várja Önt! Töltse szabadságát Balatonszárszón! Községünkben, a Balaton déli partjának közepén, számos hotel, több száz magánapartman, több jól kiépített szabadstrand található. A szépen felújított Fő utcával, színvonalas esti kulturális programokkal, ingyenes strandokkal és autóparkolókkal, a központi strandon új homokfövenyes gyermeköböllel, sporteszközökkel, játszótérrel, felújított szociális helyiségekkel várjuk vendégeinket. A központban és 300 méteres környezetében ingyenes Wifi falu internet szolgáltatás vehető igénybe.

Balatonszárszó József Attila Általános Iskola és Napközis Óvoda

Balatonszárszó József Attila Általános Iskola és Napközis Óvoda

Balatonszárszó a Balaton déli partján, közvetlenül a part mentén található település. A községben 1947-ben nyitotta meg kapuját az első óvoda, amely 1970. májusáig működött. A kevés férőhely és az új társadalmi igények miatt egy korszerű óvodát építettek, amely a mai napig otthont ad a gyerekeknek. A folyamatos külső és belső felújítások modern környezetet teremtettek a kicsiknek. Az épület az iskola szomszédságában egy parkosított, tágas telken helyezkedik el. Belesimul az ápolt, gondozott környezetbe, távol a főút zajától. Udvarunk füvesített, játékokkal jól felszerelt. Óvodánk légköre meleg, családias jellegű, amit a hely adottságainak is köszönhetünk. Barátságosan berendezett termekben, két vegyes életkorú csoportban töltik napjaikat a gyerekek. A nevelési-oktatási feladatokat 4 felsőfokú végzettségű óvodapedagógus, a gondozási feladatokat pedig 2 szakképzett dajka látja el. A Katica csoport és a Pillangó csoport 30 fő körüli létszámmal várja az óvodásokat. Tudatosan törekszünk a gyermeki személyiség sokrétű kibontakoztatására a játék, a mozgás és a játékos tanulás módszereivel. Nevelésünk keretét, tevékenységrendszerünk ritmusát a természet körforgása határozza meg. Az évszakok, ünnepek egymásutánisága, az ezekhez kapcsolódó élmények és népi hagyományok ápolása teszi mindennapjainkat különlegessé.

Hirdetés
Balatonszárszó település

Balatonszárszó település

A 2170 lakosú község a Somogyi-dombvidék határolta völgyben fekszik, ezt jelenti neve is: száraz völgy. Az ősközség a 7-es főút mellett húzódik, míg a Balatonhoz közeli részén az üdülőtelep alakult ki. Szent László király 1082-ben kelt okirata említi először Szárszót. A 18. századtól a Hunyady-grófok tulajdona lett, ekkor indul fejlődésnek. A fürdőtelep kialakítása az 1904-es parcellázással kezdődött. A szárszói vasútállomás szomorú emlékű hely: 1937-ben itt gázolta halálra a vonat József Attilát, a tragikus sorsú költőt. A József Attila Emlékmúzeumot a költő nővérének egykori házában rendezték be, itt lakott a költő 1937 őszén. József Attila síremléke a szárszói temetőben található, ma már csak jelkép, mert a költő Budapesten nyugszik. A szárszói szezon a május 1-jén rendezett falunappal kezdődik. Nagy sikerű rendezvény a Mária-Magdolna napot követő háromnapos Szárszói Búcsú. Nyáron igényes és népszerű program a református templomban rendezett koncertsorozat. Augusztusban tartják a Szárszói Kulturális Napokat és a hagyományos kettesfogathajtó versenyt, melynek színhelye az Öreg-hegy melletti pincesor. A Polgármesteri Hivatal modern épületének előterében nyaranta színvonalas képzőművészeti kiállításokat rendeznek.

Balatonszárszó: Lesz pénz József Attila emlékmúzeumára

Balatonszárszó: Lesz pénz József Attila emlékmúzeumára

Múzeumok Igazgatóságának vezetője azt a sajtóértesülést, hogy túl sokat kértek a kivitelezők, így hiába az uniós támogatás, eredménytelen lett a szárszói kiállítóhely korszerűsítésére kiírt pályázat. Annyi igaz - teszi hozzá az igazgató -, hogy már vagy három eljárás lezajlott, ezek végén különböző okokból mindig újat kellett kiírniuk, s a napokban esedékes a jelenleg futó pályázat eredményhirdetése.

Balatonszárszói fogszakorvosok

Balatonszárszói fogszakorvosok

A balatoni, Balaton környéki fogszakorvosok listáját, elérhetőségeit találja itt meg. Azok a fogorvosok, akik Balatonszárszó környékén vannak, azok is megtalálhatóak ezen a lapon. Keressen a balatonszárszói, Balaton környéki fogorvosok között!

Balatonszárszói gyors infók

Balatonszárszói gyors infók

- Összes Szállás - Apartman - Hotel - Panzió - Kemping - Vendégház - Kastélyszálló - Fogadó - Üdülő - Ifjúsági Szállás Balatonszárszó Linkek: - Google Maps Térkép - Balatonszárszói Utazási Irodák - Balatonszárszói Szállások, Szállás

Balatonszárszói infó

Balatonszárszói infó

Szent László király 1082-ben kelt okirata említi először Szárszót. A XVIII. századtól a Hunyady-grófok tulajdona lett, ekkor indul fejlődésnek. A fürdőtelep kialakítása az 1904-es parcellázással kezdődött. A szárszói vasútállomás szomorú emlékű hely: 1937-ben itt gázolta halálra a vonat József Attilát, a tragikus sorsú költőt. A József Attila Emlékmúzeumot a költő nővérének egykori házában rendezték be, itt lakott a költő 1937 őszén. József Attila síremléke a szárszói temetőben található, ma már csak jelkép, mert a költő Budapesten nyugszik.

Balatonszárszói információk

Balatonszárszói információk

Szent László király 1082-ben kelt okirata említi először Szárszót. A 18. századtól a Hunyady-grófok tulajdona lett, ekkor indul fejlődésnek. A fürdőtelep kialakítása az 1904-es parcellázással kezdődött. A szárszói vasútállomás szomorú emlékű hely: 1937-ben itt gázolta halálra a vonat József Attilát, a tragikus sorsú költőt. A József Attila Emlékmúzeumot a költő nővérének egykori házában rendezték be, itt lakott a költő 1937 őszén. József Attila síremléke a szárszói temetőben található, ma már csak jelkép, mert a költő Budapesten nyugszik.

Balatonszárszói képviselők

Balatonszárszói képviselők

Balatonszárszó nevét elsőként egy 1082-ből való középkori oklevél említi. A Szárazaszó ( száraz völgy ) névváltozat után a XIX századi térképeken már mindenütt Szárszó elnevezés szerepel, melyet 1922-ben toldottak meg a Balaton előtaggal. A településen található legrégebbi régészeti leletanyag az újkőkor vagy neolitikum (Kr. E. 5500-3000) emberének ittlétét igazolja. Ettől kezdve valamennyi korból található több-kevesebb régészeti emlék. Balatonszárszó múltjának megismerésében nagy jelentőséggel bír a 2001. év, amikor az M7 autópálya építésének kapcsán sor került a tervezett nyomvonal régészeti feltárására. Az ásatás során felszínre kerültek a török kori falu emlékei és a település XIII. sz.-ban épült és a XVIII. század végéig álló templomának alapfalai, illetve a templomban és annak közelében temetettek középkori mércével mérve gazdag sírjai, az un. Kiserdei dűlőben. A régi faluba vezető útvonalat emlékpark jelzi. Településünk legjelentősebb történelmi eseménye az 1943-as Magyar Élet konferencia néven ismerté vált népi írók tanácskozása, a Soli Deo Gloria szövetség és Püski Sándor közös rendezésében.

Balatonszárszói választások

Balatonszárszói választások

Végleges adatok Balatonszárszó polgármester választás eredményéről (Jegyzőkönyvi adatok) A megválasztott képviselők száma kedvezményes mandátum nélkül : 9 A kedvezményes mandátumok kiosztása : A legkisebb szavazatszám, amellyel mandátumot lehet szerezni : 0 A kedvezményes mandátumhoz szükséges szavazatok száma : 0 A kedvezményes mandátumok száma : 0 A kedvezményes mandátumot szerzett kisebbségek : A megválasztott képviselők száma összesen : 9 fő kis listáról : 9 fő kisebbségi kedvezménnyel : 0 fő A választókerületben a választás eredményes.

Tuti menü