Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Balatonszárszó - Turizmus képes leírás - Balatonszárszó.tlap.hu
részletek »

Balatonszárszó - Turizmus - Balatonszárszó.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: balatonszarszo.tlap.hu » Balatonszárszó - Turizmus
Keresés
Találatok száma - 9 db
Balatonkártya

Balatonkártya

Portálunkon tájékozódhat azokról a kedvezményekről, melyeket a Balatoncard segítségével lehet igénybe venni. A kártya családok (max. 2 felnőtt és 3 gyereknek) és egyéni turisták számára kínál előnyös megtakarítási lehetőséget 2013. május 31-ig. A kártyatulajdonosokat szálláshelyek, éttermek, múzeumok, fürdőhelyek, strandok, sportolási lehetőségek várják. Az érvényességi idő alatt korlátlanul felhasználható plasztik kártya a teljes Balaton régióban érvényes, sőt, túl is nőtte ennek határát (Veszprém, Zalaegerszeg, Marcali).

Balatonszárszói látnivalók

Balatonszárszói látnivalók

Ajánlás: József Attila emlékmúzeum. A tárlaton fotók, iratok, kéziratmásolatok, művészeti alkotások állítanak emléket a 20. század egyik legnagyobb magyar költőjének, aki életének utolsó napjait ebben a panzióban töltötte. A Petőfi Irodalmi Múzeum anyagából rendezett állandó kiállításon József Attila művei, kéziratainak kópiái, a róla készült fényképek, írások és képzőművészeti alkotások (Kondor Béla festményei, Nagy László versei stb.) idézik föl a tragikus sorsú költőóriás életútját. A múzeumépület a balatonszárszói villasoron lévő egykori Horváth-panzió, ahol József Attila életének utolsó heteit töltötte (1937. november 5. - december 3.). A költő több hónapos szanatóriumi kezelés után érkezett a szárszói panzióba. Innen indult el utolsó, végzetes útjára. Halálát az 1284-es tehervonat kerekei alatt lelte. Az egykori panzió 1957-től szolgál József Attila életművének bemutatására, 1997-ben, a költő születésnapján - április 11-én - nyílt meg a nagyközönség számára Az utca és a föld fia című kiállítás. Kellemes nézelődést! A további információgyűjtéshez kérem kattintson tovább.

Balatonszárszói programok

Balatonszárszói programok

Balatonszárszó település Somogy megyében a Balaton déli partján. Balatonföldvár kistérségéhez tartozik. Ezen az oldalon a szárszói programok, szállások, infók találhatóak meg. Ajánlatunk: - Honfoglaló nyári tábor nemcsak lisztérzékenyeknek: (Évek óta ápolt hagyományainkhoz hűen, idén nyáron is lesz táborozás, a különböző diéták (glutén-, tejcukor-, tejfehérje-, fruktóz-, tojás-, hal-, eper-, málna-,) betartása mellett Balatonszárszón. Idén a honfoglalás korába utazunk vissza!)

Balatonszárszói Református temploom

Balatonszárszói Református temploom

Balatonszárszó Református templom A nagyközség legjelentősebb műemléke a Fő utcai református templom. A klasszicizáló, késő barokk stílusú épület 1810-re készült el. A klasszicista szószéket kicsit később emelték.

Fotók

Fotók

A következő témájú képek találhatóak meg: - 'Élő Somogy' kortárs somogyi képzőművészek kiállítása (Az albumban jelenleg 8 kép van), - 'Véled össze akadék' néptánc est és táncház (Az albumban jelenleg 23 kép van), - 56-os megemlékezés 2009 (Az albumban jelenleg 8 kép van), - A Költészet Napja 2010 (Az albumban jelenleg 11 kép van). Kellemes nézelődést!

Idegenforgalom, turizmus info

Idegenforgalom, turizmus info

Balatonszárszó szeretettel várja a csendes, családias környezetre, nyugodt pihenésre vágyó kedves vendégeket. Községünkben minden megtalálható, amely a szabadidő hasznos eltöltéséhez, a kikapcsolódáshoz szükséges. Kisgyermekes családoknak ajánljuk a központi strandon található, kibővített, sekély vizű gyermeköblöt, amely a Balaton déli partján egyedülálló. Nyári programjaink változatosak. Minden hétvégén különleges esti programokkal várjuk vendégeinket. Tekintse meg nyári programfüzetünket a Hasznos linkek között! Szálláslehetőségekről a Vállalkozások menüpontban tájékozódhat. Tekintse meg az előző években készült fotókat a Fotógaléria menüpontban! Látogasson el hozzánk Ön is!

József Attila emlékmúzeum

József Attila emlékmúzeum

A jelenlegi múzeumépület a balatonszárszói villasoron lévő egykori Horváth-panzió épülete, ahol a 20. század legnagyobb magyar költője, József Attila (1905-1937) életének utolsó heteit töltötte (1937 november 5.-december 3.). Az egykori panzió 1957-től József Attila életművének bemutatására szolgál. A költő születésnapján, 1997 április 11-én egy teljesen új, a helyhez jobban illeszkedő kiállítást tártunk a nagyközönség elé, amely 'Az Utca és a Föld fia' címet viseli. Mivel az országos irodalmi múzeumban jelenleg nincs állandó József Attila kiállítás, ezért az új emlékkiállítás országos jellegű és jelentőségű. A kiállítás a Petőfi Irodalmi Múzeum és a Somogy Megyei Múzeum Igazgatóságának anyagából, dr. Tasi József irodalomtörténész és dr. Varga Éva újkortörténeti muzeológus rendezésében készült.

Központi szabadstrand

Központi szabadstrand

Balatonszárszó közepén, a vasútállomás közelében található központi strand, melyet az önkormányzat működtet. Bár kapun át juthatunk a fürdő területére, belépődíjat 2010-ben sem szednek, mivel szabad strandként használják. Osztályozd a strandot!Még különösebben hat ez az ingyenesség, ha tudjuk, hogy a Wc-k és a hideg- sőt meleg vizes zuhanyzók használatáért sem kell fizetni. Fokozni mindezt már csak azzal tudjuk (tudják), hogy a strand környékén és a település más részein is ingyenes a parkolás. A Központi szabad strand felújítása a 2010-es szezon előtt fejeződött be. A vizesblokk egy évvel korábbi felújítása után megszépült a a homokos, fövenyes gyermeköböl. Az elmúlt évben is nagy sikert arató animációval várják 2010-ben is a gyerekeket. A szolgáltatásokat üzletek, kölcsönzők, büfék teszik teljessé. A gyerekeknek homokozó, csúszda, légvár, a nagyobbaknak különböző sportpályák adnak lehetőséget a mozgásra. A pályákon szombatonként szervezett sportesemények zajlanak a Mozdulj Balaton program keretében.

Térképkalauz - Balatonszárszó

Térképkalauz - Balatonszárszó

Részletes település térkép, autóstérkép és útvonaltervező, műholdas térkép és domborzati térkép Balatonszárszóval kapcsolatban. A lehetőségekből: - A Térképcentrum részletes településtérképe. A térkép utcaszintű, ezért a legkisebb településen is megtaláljuk a célt. Az oldalról átjutunk a MÁV menetrendjéhez is. - A linkre kattintva rögtön a település helyét látjuk a Magyarország térképen. A térkép közepén a kis kék kereszt jelzi a települést. - Hotel, apartman, magánszállás. Balatonszárszó szállás. Online szállásfoglalási rendszer, minden szálláshoz külső-belső fotók. - A települést és környékét láthatjuk mûholdas felvételen. A bal oldali nyilakkal lehet navigálni, a + és - jelekkel kicsinyíthető, nagyítható a térkép. - A Magyarország térképrészlet közepén a piros kör jelzi a települést. Az oldalról közvetlenül elérhető a Gyaloglo, ahol további linkek és információk érhetők el a településről. Kellemes böngészést!

Tuti menü